Супа топчета с картофи и целина
Супа Дани с кайма и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 250 г кайма
 - 3-4 картофа
 - 1 глава лук
 - 2-3 моркова
 - части от целина (корени и листа)
 - шепа фиде
 - 2-3 с.л. брашно
 - сол
 - черен пипер на вкус
 - пикантина
 - девисил
 - пресен магданоз
 - олио за запръжка
 
Начин на приготвяне:
1. В тенджерата запържете с олио лука и морковите, нарязани на кубчета. Накрая запържете малко и целината. Добавете около 3 литра вода.
2. Когато започне да кипи, добавете топчетата от каймата, които сте оваляли в брашното и обелените, нарязани на кубчета картофи.
3. Добавете подправките на вкус, без магданоза.
4. Оставете да поври около полвин час.
5. Останалото брашно разбийте с малко студена вода и го добавете в супата на тънка сткруйка при постояно разбъркване (внимавайте да не стане на топчета). Добавете начупеното фиде и варете за още 10 мин.
6. При сервиране поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ