Регистрация

Супа с царевица, картофи и бекон

Супа с царевица, картофи и бекон
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 3059

Царевична супа с месо, зеленчуци и телешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 картоф
  • 100 грама бекон или друг вид любим деликатес от месо
  • 1 литър телешки бульон (ако нямате автентичен от варенето на месо, направете си с вода и сухи кубчета)
  • 400 грама царевица - замразена или от консерва
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете картофа на малки кубчета.

2. Кипнете бульона и добавете картофа да се развари за десетина минути.

3. Нарежете бекона на малки кубчета и го запържете за 2-3 минути в сгорещено олио.

4. Добавете зърната царевица в тигана, ако е консервирана, я отцедете, сипете 2-3 с.л. от бульона, захлупете под капак и оставете да се готви до омекване.

5. Заделете половината от съдъжанието на тигана в купа, сипете малко бульон и пасирайте.

6. След това изсипете в тенджерата с бульона съдържанието на тигана и пасираното пюре от купата. Оставете да се готви още 3-4 минути.

7. При сервиране гарнирайте по желание с крутони, сметана или наситнен магданоз. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта