Регистрация

Супа с телешко, праз и топено сирене

Супа с телешко, праз и топено сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1930

Телешка супа със запръжка от праз лук и сиренен нежен сос. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 стебла праз лук
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • 1 с.л. с връх брашно
  • 300 грама варено телешко месо или кокали с 1 литър от бульона, в който са врели
  • 4 триъгълничета или 4 с.л. топено сирене
  • сол, червен и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Нарежете празия лук на дълги лентички и ги измийте хубаво под течаща вода.

2. Сега вече наситнете лентичките и ги сложете да се запържат в тиган със сгорещената мазнина. Оставете ги да си покъкрят няколко минути на спокойствие.

3. Посипете праза с лъжицата брашно.

4. Нарежете месото на хапки и го сгорещете заедно с бульона. Щом закипи, добавете праза от тигана в тенджерата.

5. Оставете да се готви за 10 минути, след това добавете топеното сирене и гответе докато се разтопи напълно.

6. Опитайте супата и добавете подправки на вкус.

7. Поднесете топла с наситнени пресни подправки и хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта