Регистрация

Супа с печени броколи, карфиол и зеле

Супа с печени броколи, карфиол и зеле
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1454

Зеленчукова супа със сметана и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • половин глава броколи
  • половин глава карфиол
  • четвърт глава зеле
  • четвърт глава лук
  • 2 глави лук шалот
  • 2 връзки целина
  • 3 ч пилешки бульон
  • 1 ч сметана
  • 2 с.л. маскарпоне
  • 6 резена пушено сирене Проволоне
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. бял пипер
  • зехтин
  • сол
  • пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 230ºС. След това разделете главите броколи и карфиол от стръковете.  Нарежете главите броколи и карфиол на отделни цветчета, поставете ги в тавичка за печене и поръсете със зехтин, сол и пипер. Сложете тавичката във фурната и печете броколите и карфиола 15 мин. Или докато се карамелизират леко.

2. Междувременно нарежете лука, лука шалот, целината и стръковете броколи и карфиол. Сипете достатъчно олио в тежка тенджера, колкото да покрие дъното и загрейте на средна температура. Добавете запържените коренови зеленчуци в техджерата и гответе до полупрозрачност. Когато са готови, добавете зелето и гответе до омекване, като разбърквате от време на време.

3. Броколите и карфиолът вече трябва да са готови - извадете ги от фурната.  Добавете ги при зеленчуците и зелето и разбъркайте. След това налейте пилешкия бульон, увеличете огъня и оставете да заври. Варете 20 мин. или докато вкусовете се обединят, намалете котлона, ако е необходимо.  

4. Докато се готви супата, нарежете сиренето Проволоне и оставете маскарпонето на стайна температура. Щом супата се свари, добавете сметаната и загрейте докато супата се посгъсти. С блендер пюрирайте супата до хомогенност. След това добавете сиренето Проволоне, кимиона и белия пипер и разбъркайте. Преди сервиране сложете и маскарпонето.

 

Източник:www.opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта