Регистрация

Супа с наденица, кисело зеле и гъби

Супа с наденица, кисело зеле и гъби
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 921

Чешка капустница - зелева супа с колбас и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 25 г сушени гъби или 350 г пресни гъби или гъби от буркан
  • 2 с.л. олио
  • 120 г лук - 1 глава
  • 3 скилидки чесън
  • 500 г наденица
  • 900 г кисело зеле
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол на вкус (зависи от солеността на зелето)
  • 2 с.л. червен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • 1,7 л бульон (месен - пилешки, телеши или свински)
  • магданоз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако използвате сухи гъби, ги залейте с вряла вода и оставете за 30 минути да набъбнат. Ако работите с пресни, почистете и нарежете на полумесеци.

2. Наситнете лука, намачкайте чесъна или го пригответе за минаване през преса. Наденицата нарежете на кръгчета с дебелина около 1,5 см., а киселото зеле нарежете на тънки лентички.

3. Сгорещете олиото в голяма тенджера на умерен огън и запържете лука за 3 минути. Добавете чесъна и гответе още минута.

4. Ред е на гъбите. Ако са сухи, отцедете от водата и добавете. Сложете директно пресните гъби. Гответе минута и добавете наденицата. Намалете огъня на умерен към слаб и гответе още 3 минути.

5. Прибавете зелето, подправките и залейте с бульона. Можете да разтоврите сухи кубчета в топла вода, но внимавайте да не стане прекалено солено.

6. Кипнете. Щом заври сложете капак и гответе 1:30 часа.

7. Сервирайте топло с поръска от наситнени листенца пресен магданоз по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта