Супа с месо, зимен пъпеш и ориз
Средно | Порции 4
| Видяна: 3293
Пилешко-свинска супа с пъпеш и скалопини.
Необходими продукти:
- 300 г зимен пъпеш (или т.нар. момордика, която можете да намерите в магазин за екзотични плодове)
- 200 г свинско филе (или друго месо по избор)
- 10 г сушени гъби
- 4 бр. сушени скалопини (или други морски дарове по избор)
- 2 консерви пилешка супа
- задушен жасминов ориз
Начин на приготвяне:
1. Накиснете сушените гъби и скалопини във вода до омекване. Нарежете гъбите на кубчета, а скалопините на филийки.
2. Нарежете пъпеша и месото на хапки.
3. Налейте пилешката супа, заедно с 300 мл вода в тенджера оставете да заври. След това добавете всички необходими продукти, покрийте с капак и варете на умерен огън 15-20 мин.
4. Поднесете с ориз.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ