Регистрация

Супа с кашкавал и аспержи

Супа с кашкавал и аспержи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1096

Млечна супа с аспержи, чедър и пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г кашкавал (още по-вкусно става със сирене чедър)
  • 400 г аспержи (може и от консерва)
  • 1 глава лук
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 200 мл пилешки бульон
  • 500 мл мляко
  • сол и пипер на вкус
  • листенца пресен босилек за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сгрейте маслото и запържете в него нарязания лук за няколко минути. После добавете брашното и пасирайте.

2. Ако готвите със свежи аспержи, ги кипнете за няколко минути във вряла вода. Ако ще използвате такива от консерва - не е нужно да ги варите. Нарежете омекналите аспержи и ги пасирайте в блендер. След това ги добавете към лука и маслото.

3. Изсипете млякото и бульона в тенджерата и разбъркайте. Оставете да кипне.

4. Овкусете с подправките, намалете огъня и оставете да покъкри 5 минути.

5. След това добавете нарязания на малки кубчета или настърган кашкавал и гответе докато се разтопи.

6. Сервирайте супата с листенца пресен босилек.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта