Регистрация

Супа от червено зеле

Супа от червено зеле
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4043

Лятна вегетарианска супа.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 с. л. зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязан ситно
  • 2 скилидки чесън, пресован
  • 1 ч. ч. моркови, обелени и нарязани ситно
  • 1 ч. ч. целина, нарязана ситно
  • 1 консерва нарязани домати
  • 1 малка глава зеле (червено или бяло), нарязано на хапки
  • 2 с. л. копър (може и повече)
  • 1 с. л. риган
  • подправки на вкус
  • щипка лют червен пипер (по желание)
  • сол и пипер
  • 6-8 чаши зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Поставете голям съд върху котлона, включете на средна степен и прибавете зехтина.

2. Запържете лука и морковите за около 7 минути или докато омекнат и след това прибавете чесъна.

3. Добавете доматите, зелето, подправките и солта и пипера, гответе в продължение на около 5 минути или докато зелето леко омекне.

4. Прибавете бульона и оставете да къкри поне 30 минути на много ниска степен.

5. Ако искате супата да стане по-засищаща, можете да добавите парченца предварително сготвено пилешко или пуешко месо и/ или боб от консерва (изплакнат и отцеден).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта