Супа от червено зеле
Лятна вегетарианска супа.
Необходими продукти:
- 1 с. л. зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязан ситно
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 ч. ч. моркови, обелени и нарязани ситно
- 1 ч. ч. целина, нарязана ситно
- 1 консерва нарязани домати
- 1 малка глава зеле (червено или бяло), нарязано на хапки
- 2 с. л. копър (може и повече)
- 1 с. л. риган
- подправки на вкус
- щипка лют червен пипер (по желание)
- сол и пипер
- 6-8 чаши зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
1. Поставете голям съд върху котлона, включете на средна степен и прибавете зехтина.
2. Запържете лука и морковите за около 7 минути или докато омекнат и след това прибавете чесъна.
3. Добавете доматите, зелето, подправките и солта и пипера, гответе в продължение на около 5 минути или докато зелето леко омекне.
4. Прибавете бульона и оставете да къкри поне 30 минути на много ниска степен.
5. Ако искате супата да стане по-засищаща, можете да добавите парченца предварително сготвено пилешко или пуешко месо и/ или боб от консерва (изплакнат и отцеден).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ