Супа от карфиол с бекон и сметана
Средно | Порции 6-8
| Видяна: 4145
Супа от карфиол и пушен бекон.
Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 1 глава лук
- 4 ленти пушен бекон
- 1 л зеленчуков бульон
- 1/2 л мляко
- 1 ч.ч. сметана
- магданоз
- индийско орехче
- сол и пипер
- 2 яйца
- масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука и бекона фино.
2. Сгорещете малко олио в тенджерка.
3. Прибавете бекона и лука в тенджерката.
4. Изпържете до златисто.
5. Нарежете карфиола и го сложете в тенджерката.
6. Прибавете бульона и варете го готовност на карфиола.
7. Прибавете млякото и сметаната.
8. Овкусете с индийско орехче, магданоз, сол и пипер.
9. Отделете белтъците от жълтъците и сложете жълтъците в тенджерката.
10. Смесете всичко с пасатор.
11. Загрейте отново.
12. Отгоре поръсете с малко магданоз и поднесете.
Най-важните съставки
индийско орехче, карфиол, лук, магданоз, масло, мляко, пушен шарен бекон, сметана, сол и пипер, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ