Супа от ечемик и цветно зеле
Зеленчукова супа с масло и целина.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 1 лук
- 1 лук шалот
- 3 скилидки чесън
- 1/2 супена лъжица къри
- 500 г консерва нарязани домати
- 3 купички зеленчуков бульон
- 2 чаши вода
- 1 чаша ечемик
- 3 дафинови листа
- 1 супена лъжица сос Уорчестър
- 2 моркова
- 1 стрък целина
- 3 листа цветно зеле
- 1 зелена чушка
- 2 супени лъжици сушена целина
- 1 супена лъжица чесън на прах
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. В голям и дълбок топлоустойчив съд разтопете масло на средновисока температура. Добавете нарязания лук и шалота, сотирайте за около 4 минути. Добавете чесъна и кърито.
2. Запържете за още няколко минути. После сложете доматите от консервата, заедно със соса, зеленчуковия бульон, водата, соса Уорчестър, дафиновия лист, целината на прах, чесъна на прах, пипера, подправките и оставете сместа да заври.
3. Добавете и ечемика, намалете и оставете да къкри на слаб огън. Ечемикът не се нуждае от много топлинна обработка, за да се свари. Не оставяйте зеленчуците да се разкашкат.
4. След около 20 минути добавете целината и моркова. Когато ечемикът омекне, добавете цветното зеле и зелената чушка. Оставете да поври още малко и махнете от огъня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ