Регистрация

Супа от волска опашка

Супа от волска опашка
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4130

Нетрадиционна телешка супа с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг волски опашки
  • 7,6 см джинджифил, необелен, счукан
  • 3 индийски орехчета, едро счукани
  • 20 зърна карамфил
  • 1 ч.л. смлян черен пипер
  • сол на вкус
  • 3 моркова
  • 2 стръка праз, нарязан на парчета от по 2,5 см
  • 1 зелен лук, нарязан на парчета от по 2,5 см
  • 2 средни картофа, нарязани на парчета от по 20 см
  • 2 домата
  • 1 ч.ч. нарязана целина
  • пържен шалот
  • 1 с.л. масло или зеленчуково олио

Начин на приготвяне:

1. Напълнете голяма тенджерка с достатъчно вода, колкото да покрие волската опашка хубаво и сложете джинджифила.

2. Оставете водата да заври, прибавете волската опашка и я варете 3 мин.

3. Излейте водата и отстранете джинджифила.

4. Напълнете отново тенджерата (с волската опашка) със студена вода и оставете да заври. Прибавете карамфила и индийското орехче и варете покрито с капак за 1 1/2 часа до омекване на месото.

5. Сгорещете масло/олио в тенджерка на среден огън, прибавете моркова, праза и зеления лук и сотирайте 3 мин., след това прибавете към супата, заедно с картофите, пипера и солта на вкус.

6. Покрийте и оставете да къкри 20 мин. или до омекване на картофите.

7. Налейте в купи и украсете с целина, резени домат и пържен шалот.

8. Поднесете горещо с ориз и крекери.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта