Регистрация

Студентска брускета

Студентска брускета
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3341

Препечен хляб, щедро покрит от домати и глезотийки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • филийки с дебелина 1,3 см от хляб с кора (френски или италиански)
  • 2 домата, сорт "Рома" или други домати по избор
  • натрошено сирене (по ваш избор, за тази рецепта са използвани 4 различни вида италианско бяло сирене)
  • зехтин
  • счукан чесън
  • босилек
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне:

На хляба:

1. Използвайте нож за хляб, когато режете този вид хляб, за да избегнете натрошаване и за да е гладка коричката

2. Нарежете филийките с дебелина около 1,3 см, а ако желаете може и по-дебели

3. Сложете тиган на средна температура

4. Намажете филийките със счукания чесън

5. Поръсете зехтин върху чесъна

На доматите:

1. Нарежете на кубчета доматите и ги сложете в купа

2. Наситнете босилека и добавете и него в купата

3. Прибавете около 1 с.л. зехтин

4. Поръсете с щипка сол и пипер

5. Разбъркайте добре и оставете за около 10 мин.

За запичането:

1. До този момент тиганът вече трябва да се е сгорещил достатъчно

2. Сложете филийките хляб с намазаната страна надолу!

3. Дръжте в тигана докато станат златисти

4. Загрейте фурната на около 200ºС (за разтопяване на сиренето после)

5. Щом стане хлябът може да добавите още зехтин и да изпечете и другата страна

6. Когато сте готови, подредете филийките в тава за печене

Гарниране:

1. След около 10 мин. сте готови да сложите доматите върху прясно приготвения хляб

2. Слагайте щедро, тъй като доматите са основна съставка в рецептата

3. Поръсете със сирене

4. Сложете хлебчетата във фурната докато се разтопи сиренето

5. Извадете и изчакайте да се поохладят преди да сервирате.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. лют
  2. сладки
  3. нар
  4. Ж
  5. ШКЕМБЕ
  6. о
  7. сладк
  8. Водка
  9. 180
  10. ;

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта