Регистрация

Столична квартална механа замира поради безхаберието на персонала - част 1



Столична квартална механа замира поради безхаберието на персонала - част 1
  |   Порции   |   Видяна: 1616

Механа Странджата гони клиенти с мръсотия и вечно почиващи си готвачи и сервитьори.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Кошмари в кухнята

Сезон 1

Епизод 6

Част 1

 

Днес сме на гости в ресторант Странджата - типично народно заведение, където човек може да хапне по една пържолка с картофки, да си поръча салатка и да обърне една нашенска гроздовица. Вместо това в топлия есенен ден обаче единствените, които се радват на времето от външните маси на заведението са персонала. Членовете му пушат и пият кафе насред настаналата клиентска пустош, без въобще да се интересуват, че е и тяхна задача да доведат и задържат хората в механата.

Неопитността и мекия нрав на управителя - младата Деница, която чака и своята първа рожба, позволява на нахалните готвачки да се отнасят арогантно към човека, който им дава заплатите. Те не уважават шефката си, защото "е на годините на сина ми", както казва едната от двете господарки в кухнята. И това сякаш им дава право по цял ден да почиват и да си спестяват всяко усилие, кото може да бъде пропуснато на работното място. Вместо да пърхат в кухнята, те са си донесли и столчета, на които си посядат, за да си поговорят в малкото време, в което имитират някаква дейност.

Появата на шеф Манчев предизвиква в целия персонал вълна от псувни, защото зоркия поглед на кулинарния експерт върху процеса на работа пречи на установения спокоен ред и кара служителите наистина да правят нещо за заведението. А през това време подхождащият с разбиране и уважение към работниците си управител Деница губи все повече и повече от нехайството на екипа, който дори не иска да си мръдне пръста в името на помощта към бременната си шефка и приятелка. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне:
Време за готвене:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта