Регистрация

Средиземноморска салата с ечемик

Средиземноморска салата с ечемик
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 5064

Вегетарианска византийска салата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. ечемик
  • 2 ч. ч. бульон или вода
  • ½ чаша краставици, нарязани на кубчета от по 1 см. (можете да отстраните семето)
  • ½ чаша домати, нарязани на кубчета от по 1 см.
  • ¼ чаша нарязани черни маслини

За соса:

  • ½ чаша пресен лимонов сок
  • сол и черен пипер на вкус
  • щипка захар, ако лимоновия сок е твърде тръпчив
  • 1/8 до ¼ чаша зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете ечемика в пилешкия бульон, кипнете и оставете да ври на слаб огън за 20 минути докато се свари добре.

2. Свалете от огъня, отцедете и сложете настрани да се охлади.

3. Смесете сварения ечемик с останалите зеленчуци и овкусете салатата със соса.

4. Сложете салатата в хладилника да се охлади докато дойде време за сервиране.

5. Приготвяне на соса: смесете съставките, разбъркайте с кухненска тел и залейте с така приготвения сос салата. Разбъркайте, за да се овкуси равномерно.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта