Спаначен сос с артишок
Зелен сос за филийки, чипс или месо.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. нарязана сърцевина артишок - консервиран или замразен и след това размразен
- ½ ч.ч. замразен нарязан спанак, размразен
- 250 г крема сирене
- ½ ч.ч. настърган пармезан
- ½ ч.л. едро смлян червен пипер
- ¼ ч.л. сол
- ⅛ ч.л. чесън на прах
- щипка черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сварете спанака и сърцевината на артишока в 1 ч.ч. вода в малка тенджерка на умерен огън до омекване - около 10 мин.
2. Отцедете много добре в гевгир.
3. Сгорещете крема сиренето в малка купа в микровълновата фурна на най-силната степен за 1 мин. или в тенджерка на умерен огън.
4. Прибавете спанака и артишока при крема сиренето и разбъркайте хубаво.
5. Прибавете останалите необходими продукти при крема сиренето и смесете.
6. Поднесете горещо с крекери, чипс или препечен хляб за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ