Регистрация

Спаначен сос с артишок

Спаначен сос с артишок
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4549

Зелен сос за филийки, чипс или месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. нарязана сърцевина артишок - консервиран или замразен и след това размразен
  • ½ ч.ч. замразен нарязан спанак, размразен
  • 250 г крема сирене
  • ½ ч.ч. настърган пармезан
  • ½ ч.л. едро смлян червен пипер
  • ¼ ч.л. сол
  • ⅛ ч.л. чесън на прах
  • щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете спанака и сърцевината на артишока в 1 ч.ч. вода в малка тенджерка на умерен огън до омекване - около 10 мин.

2. Отцедете много добре в гевгир.

3. Сгорещете крема сиренето в малка купа в микровълновата фурна на най-силната степен за 1 мин. или в тенджерка на умерен огън.

4. Прибавете спанака и артишока при крема сиренето и разбъркайте хубаво.

5. Прибавете останалите необходими продукти при крема сиренето и смесете.

6. Поднесете горещо с крекери, чипс или препечен хляб за потапяне.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта