Спагети карбонара с бекон
Средно | Порции 4
| Видяна: 4108
Класическа рецепта за спагети карбонара.
Необходими продукти:
- 400 г спагети
- 150 г бекон
- 40 г пармезан
- 40 г пекорино
- 1 скилидка чесън
- 4 яйца
- зехтин Еxtra virgine
- бяло вино
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Смесете 2 яйца и 2 жълтъка с пекориното, сол и пипер. Запържете чесъна в зехтина, заедно с нарязания бекон. Извадете чесъна, когато започне да покафенява, за да не остане горчив вкус след това. Добавете малко бяло вино оставете да покъкри.
2. Сварете спагетите ал денте и смесете с яйцата и бекона. Поднесете топли, поръсени с пармезан.
Най-важните съставки
бекон, бяло вино, зехтин, зехтин Extra Virgin, пармезан, сирене Пекорино Романо, сол и пипер, спагети, чесън, яйце
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ