Регистрация

Сочни свински гърди по норвежки

Сочни свински гърди по норвежки
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1415

Печено свинско с картофи, патладжани, чушки и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг свински гърди
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • кимион и мащерка по желание
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 4 картофа
  • 2 ябълки
  • 2 патладжана
  • 2 червени сладки чушки
  • люти чушлета на вкус

Начин на приготвяне:

1. Почистете гърдите от косъмчета и мръсотии и с нож направете диагонални прорези първо отляво надясно, а после обратно така, че да се образуват ромбове. Обтрийте месото със сол, пипер и още подправки по желание. След това обтрийте с намачкания на паста чесън, покапете с лимоновия сок и втрийте и наситнената глава лук. Приберете месото в майлонов плик и го сложете в хладилник да се маринова.

2. Нарежете патладжаните на четвъртини и ги накиснете в хладка подсолена вода, за да отделят горчивината си. В нашата къща залагат на мръвката, затова гарнитурата се слага само за цвят. Ако желаете обаче увеличете дозите на зеленчуците.

3. Картофите и ябълките обелете, почистете и нарежете на четвъртинки.

4. Чушките почистете от семките и нарежете на четвъртини по дължина.

5. Сега преминаваме към направата на месото, което е и тънкият момент в рецептата. Вземете си две тави с различни размери, които влизат една в друга. В по-голямата сипете 1 ч.ч. вода, а в по-малката сложете месото с кожата нагоре. Увийте тази конструкция хубаво в алуминиево фолио. Идеята е изпаренията на водата от голямата тава да готвят месото в малаката. Внимателно приберете конструкцията в предварително загрята на 230 градуса фурна и оставете да се готви така за 45 минути.

6. Извадете тавите, разгърнете фолиото и намалете фурната на 180 градуса. Приберете месото с двете тави обратно вътре и ако е необходимо, долейте вода в долната тавичка. Гответе така един час.

7. Зеленчуците покапете с мазнина и посолете на вкус. Добавете ги към месото щом този час изтече и гответе още 40 минути. След това изчакайте леко да се охлади и сервирайте.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта