Регистрация

Сочна яйчена юфка

Сочна яйчена юфка
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 4612

Апетитна юфка със свинско и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • прясна яйчена юфка
  • смлян чесън
  • нарязан лук
  • 500 г свинско месо, нарязано на ленти
  • ½ ч.ч. вода
  • ¼ ч.ч. соев сос
  • 1 ч.л. захар
  • сол и черен пипер на вкус
  • зеленчуци по ваш избор (например нарязани моркови, китайско зеле и грах)
  • 1 ½ ч.л. царевично нишесте, разтворено в малко чешмяна вода

Начин на приготвяне:

1. Запържете чесъна и лука. Добавете свинското месо. Запържете месото до златисто и докато част от мазнината му се разтопи.

2. Залейте със смес от соевия сос, водата и захарта. Овкусете със сол и черен пипер на вкус (често не се налага да се добавя допълнително сол).

3. Добавете разтвореното в малко вода нишесте и разбъркайте, за да се сгъсти соса.

4. Прибавете юфката и зеленчуците. Оставете да се задушава докато зеленчуците омекнат.

5. Сервирайте и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта