Регистрация

Сос тартар по белгийски

Сос тартар по белгийски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5261

Перфектен сос за овкусяване на салати, месо и ордьоври.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¼ л. майонеза
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 голяма кисела краставичка (или няколко по-малки)
  • 1 стрък зелен лук
  • 1 сварено яйце
  • за леката версия: вместо ¼ л. майонеза използвайте ¼ л. смес 1:1 майонеза и кисело мляко
  • пресен сибирски лук

Начин на приготвяне:

1. Нарежете ситно киселата краставичка, зеления и сибирския лук.

2. Натрошете свареното яйце с вилица.

3. Смесете всички съставки.

4. По желание овкусете със сол, черен пипер, табаско или лимонов сок.

Сосът е подходящ за: риба и морски дарове, особено пържени скариди или калмари, както и пържена риба и картофки, като на снимката.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта