Регистрация

Сос с печен артишок

Сос с печен артишок
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3129

Артишок с моцарела и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва артишок, отцеден
  • 1 малка глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • ¼ ч.ч. майонеза
  • ¼ ч.ч. заквасена сметана
  • ¼ ч.ч. пармезан
  • 1 (250 г) пакет моцарела, разделена на две
  • ½ ч.л. риган
  • около ¼ ч.л. сушен босилек или 6 листа пресен босилек
  • сол и пипер
  • нарязан магданоз (за украса) (по желание)
  • 1 франзела

Начин на приготвяне:

1. Пюрирайте артишока, лука и чесъна в кухненски робот до гладкост (ако предпочитате, може да оставите и по-едри парченца).

2. В средна купа или направо в съда, в който ще печете, смесете останалите необходими продукти, без магданоза и хляба, като заделите половината моцарела.

3. Поръсете с останалото сирене и с нарязан магданоз.

4. Печете на 200ºС за 20 мин. или докато започне да покафенява.

5. Поднесете с филийки франзела.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта