Сос Путанеска за рибни филета
     Лесно   |   Порции 6
  |   Видяна: 3176
    
Изпробвайте този доматен сос също за макарони, спагети или лазаня.
Необходими продукти:
- ¼ чаша зехтин
 - 3 големи скилидки пресован пресен чесън
 - 2 - 3 чаши нарязани на кубчета пресни или консервирани домати
 - ¼ чаша доматено пюре
 - ½ чаша нарязани черни маслини
 - ¼ чаша или повече пресен магданоз, ситно нарязан
 - 2 ч. л. италиански подправки (риган, босилек, розмарин, мащерка, сол)
 - сол и черен пипер на вкус
 - аншоа (по желание)
 - настърган пармезан
 
Начин на приготвяне:
1. Загрейте малко зехтин в тенджерка и запържете пресования чесън за 10 секунди.
2. Добавете останалите съставки без пармезана и оставете соса да поври на слаб огън докато се посгъсти.
3. Сервирайте с паста или рибни филета.
4. Наръсете отгоре с пармезан.
Най-важните съставки
аншоа, босилек, домат, доматено пюре, зехтин, консерва белени домати, магданоз, маслини, мащерка, настърган пармезан, риган, розмарин, сол и пипер, чесън
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ