Регистрация

Сос за зеленчуци с кашу



Сос за зеленчуци с кашу
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1226

Дип с ядки и пресни билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 04.06.2018

Сос за топкане на препечен хляб, пресни зеленчуци, нарязани на гредички и дори чипс показват Лора и Стоян като правят дип от смляно кашу с чесън и билки, а после го сервират с морков, краставичка и тиквичка. Сосчето е без животински продукти и позволява да бъде обогатено с хранителна мая.

Първо кашуто се накисва във вода за минимум 8 часа. След това се отцежда и отива в купата на чопъра. Към него се добавят листенца босилек, скилидки чесън и пресен магданоз. Покапва се със зехтин и лимонов сок и се бръмва до получаването на гъста паста. Разрежда се с малко студена вода и се бръмва отново. Пастата се прехвърля в купа, овкусява се със сол и други подправки по избор и се сервира с нещо хрускаво за потапяне.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта