Сос Бознер за аспержи
Лесно | Порции 4
| Видяна: 4407
Аспержи с шунка и яйчен сос.
Необходими продукти:
За соса:
- 6 твърдо сварени яйца
- няколко глави сибирски лук (или пресен зелен лук)
- 1 ч.л. горчица
- 1 голяма с.л. майонеза
- 1 с.л. ябълков оцет
- 3 с.л. зехтин екстра върджин
- сол
За ястието:
- 1 кг изчистени аспержи (зелени или бели), сварени във вода
- 400 г пушена шунка
Начин на приготвяне:
1. Охладете твърдо сварените яйца и отстранете черупките.
2. Нарежете лука на дребно.
3. В купа намачкайте яйцата с вилица. Може да оставите и по-големи парчета белтъци, тъй като не е необходимо яйцата да са фино смлени. Прибавете зехтин, майонеза, горчица, лук и оцет. Подправете със сол и разбъркайте с вилица. Сосът е готов.
4. Сервирайте аспержите със соса и шунката.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ