Регистрация

Сос Бознер за аспержи

Сос Бознер  за аспержи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4407

Аспержи с шунка и яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 6 твърдо сварени яйца
  • няколко глави сибирски лук (или пресен зелен лук)
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 голяма с.л. майонеза
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • сол

За ястието:

  • 1 кг изчистени аспержи (зелени или бели), сварени във вода
  • 400 г пушена шунка

Начин на приготвяне:

1. Охладете твърдо сварените яйца и отстранете черупките.

2. Нарежете лука на дребно.

3. В купа намачкайте яйцата с вилица. Може да оставите и по-големи парчета белтъци, тъй като не е необходимо яйцата да са фино смлени. Прибавете зехтин, майонеза, горчица, лук и оцет. Подправете със сол и разбъркайте с вилица. Сосът е готов.

4. Сервирайте аспержите със соса и шунката.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта