Регистрация

Солен щрудел с цвекло и спанак

Солен щрудел с цвекло и спанак
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1112

Баница с цвекло и зеленища.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Ако искате да направите постна баница, заменете маслото с олио и добавете още галета вместо кашкавала! Можете да я приготвите дори за Бъдни вечер.

Необходими продукти:

  • 4 глави цвекло
  • 200 г спанак
  • 150 г кашкавал
  • 1 пакет фини кори
  • 125 г (1 малка бучка) масло
  • 1 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • сол
  • 1,5 ч.л. галета

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, а цвеклото обелете и рендосайте. Сгорещете 1 с.л. олио в тиган и запържете лука докато започне да променя цвета си. След това добавете 30 г масло и рендосаното цвекло. Поръсете със захарта и залейте с оцета. Гответе 7 минути на умерен огън като разбърквате периодично. После посолете и махнете от огъня.

2. Кипнете 1 литър вода. Добавете 1 с.л. сол и измитите листа спанак. Варете 2 минути, след което изсипете съдържанието в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. Наситнете листата и ги прибавете в тигана при охладилите се вече лук и цвекло.

3. Наситнете магданоза и копъра и рендосайте кашкавала. Добавете ги към плънката заедно с галетата.

4. Разтопете маслото. С част от него намажете дъното и стените на тава за печене.

5. Взимайте една кора, намазвайте с масло, захлупвайте с втора. После разпределяйте част от плънката и завивайте на руло. Ако си правите щрудела на вита баница или на триъгълници - използвайте любимата си технология за завиване и редете в тавата готовите части.

6. Намажете отгоре с останалото масло и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.

Източник: lozhka.zu

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта