Регистрация

Солени хапки със сьомга и кашкавал

Солени хапки със сьомга и кашкавал
Лесно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1424

Студено предястие от клуб сандвичи с риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 12 филийки черен хляб или друг хляб по желание
  • 2-3 опаковки плочки сирена за сандвичи (24 плочки)
  • 350 г рибно филе (пушено, мариновано или веяно) от вид риба по избор
  • 100 г масло
  • 1 ч.л. мека горчица
  • 1/2 връзка копър
  • триъгълна формичка за сладки
  • 24 клечки за зъби или парти клечки

Начин на приготвяне:

1. Маслото оставете да се размекне на стайна температура. Добавете в него горчицата и наситнени листенца копър и разбъркайте добре. Може да подгреете допълнително, за да стане по-меко.

2. От хляба с формичката изрежете 48 триъгълничета.

3. Разполовете по диагонал всяка плочка сиренце на две триъгълничета.

4. Рибата нарежете на тънки слайсове.

5. Намажете от едната страна всяко хлебче с овкусено масло.

6. Започнете сглабянето - взимата хлебче, върху намазаното поставяте триъгълник сиренце, после парче риба, след него - още един триъгълник и за финал захлупвате с второ хлебче с намазаното надолу. После пробождате с парти клечка и сандвичът е готов. Повтаряте така до изчерпване на количествата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта