Регистрация

Солена юфка със сирене и спанак



Солена юфка със сирене и спанак
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3020

Безмесно основно от юфка със сирене, спанак, кашкавал и млечна заливка с яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 13.03.2018

Свикнали сме да приемаме юфката като бърза тестена закуска, но тя може да бъде и вкусно основно. Именно такова ястие с юфка готвят Лора и Стоян, като създават визуално подобие на мусака без месо, но с много масло, спанак, сирене и кашкавалена коричка. Ако не държите на мръвката в ястието, ето идея как да разнообразите традиционната рецепта за мусака, баница, макарони на фурна и сладка юфка с една симбиоза между всички тях.

Първо юфката се вари в подсолена вода до полуготовност. Отцежда се и се смесва с масло, което да се разтопи в нея и да създаде апетитната текстура на ястието. Отделно в тиган се задушава спанак със сол, пипер и индийско орехче. В друг съд се запържвт лук и чесън, след това се добавят към задушения спанак и се натрошава бяло сирене. Разбърква се и плънката е готова.

Правим заливка като разбиваме яйца, добавяме в тях мляко и брашно. Рендосваме си и кашкавал за коричката и можем да преминем към сглабянето на ястието.

Йенска тенджера се намазва по дъното и стените с масло. Слага се част от юфката, пласт спаначена плънка, после юфка, останалата спаначена плънка, пак юфка и тгоре се разпределят парченца масло. Залива се с яйчената смес, поръсва се с рендосан кашкавал и се запича на 190 градуса за 30 минути. По желание можете да сервирате с кисело мляко.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта