Регистрация

Снапер по карибски

Снапер по карибски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2595

Рибно филе с чушки и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 средна глава лук, нарязан на кубчета
  • ½ ч.ч. нарязана на кубчета червена чушка
  • ½ ч.ч. моркови, нарязани на ленти
  • 1 скилидка чесън, счукан
  • ½ ч.ч. сухо бяло вино
  • 400 г филе от снапер
  • 1 голям домат, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. зрели маслини, без костилки, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. натрошено сирене фета или нискомаслена рикота

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган, сгорещете зехтин на умерен огън.

2. Прибавете лука, червената чушка, морковите и чесъна и сотирайте 10 мин.

3. Прибавете виното и оставете да заври. Избутайте зеленчуците в едната част на тигана.

4. В средата на съда подредете филетата риба и покрийте с капак. Задушавайте така за 5 мин.

5. Прибавете доматите и маслините. Покрийте със сирене и гответе още 3 мин. или до омекване на рибата.

6. Прехвърлете в чиния за сервиране и гарнирайте със зеленчуците. Полейте със сос от тигана и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта