Регистрация

Сметанова торта с череши

Сметанова торта с череши
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3360

Класическа комбинация от череши и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пандишпановия блат:

  • 4 яйца
  • 125 г захар
  • 60 г пшенично брашно
  • 40 г картофено нишесте
  • 25 г какао на прах
  • 1 с.л. бакпулвер
  • щипка сол

За пунша:

  • 1/2 ч.ч. зелен чай
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. сладък ликьор

За черешовия крем:

  • 350 г череши, без костилките, нарязани на четвъртини
  • 200 г пълномаслена сметана
  • 1 пакет черешово желе

За украса:

  • 130 г пълномаслена сметана
  • 150 г череши, без костилките, нарязани на половинки
  • 3 с.л. тъмен шоколад, настърган
  • 3 с.л. кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

1. Разделете белтъците от жълтъците.

2. Разбийте белтъците с щипка сол, до твърда пяна, след това добавете захарта малко по малко, докато продължавате да биете, след това добавете жълтъците един по един и продължете да разбивате.

3. Пресейте брашното, картофеното нишесте и какаото на прах и бакпулвера в отделен съд, разбъркайте хубаво и добавете малко по малко към сместа с белтъците и внимателно смесете.

4. Изсипете течното тесто в тавичка за печене.

5. Печете в предварително загрята фурна на 180°С, около 8 мин.

6. Оставете да изстине и разрежете на две.

7. Смесете необходимите продукти за пунша и полейте върху блата.

8. Направете желето според описанието на опаковката, като използвате само половината вода от нужната (т.е., ако пише да използвате 2 ч. ч. вода за една опаковка, използвайте само 1 ч вода в този случай).

9. Охладете желето и когато е почти готово, добавете черешите (може със сока) и разбъркайте. 

10. Разбийте сметаната, добавете я в плодовата смес и охладете. Когато изстине, изсипете половината върху блата и покрийте с другата половина. 

11. Изсипете останалата сметана върху тортата и украсете с разполовените череши, шоколада и кокосовите стърготини.

12. Дръжте в хладилника около 2 часа преди да сервирате.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта