Регистрация

Сметанова торта с кайсии и бадеми



Сметанова торта с кайсии и бадеми
Трудно   |   Порции 12   |   Видяна: 1263

Торта с целувчени блатове, сметанов крем, ядки и сладко от кайсии.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.05.2018

Вкусна, но и трудоемка домашна торта с целувчени блатове, карамелизирани бадеми, крем от крем сирене и сметана с кафе и ликьор и домашно сладко от пресни кайсии с мед готвят Лора и Стоян. Този сладкиш е предизвикателство за добрите домакини, които не се страхуват да опитват новости в десертите.

Блатовете се правят като в чопър се смилат филирани бадеми с пудра захар. Отделно се разбиват белтъци със захар на сняг, а после в тях се добавя ванилия и смлените ядки. Оформят се три еднакви блата, които първо хващат коричка на стайна температура, а после се изпичат на слаба фурна. Оставят се да починат след термичната обработка.

А докато дългото чакане трае, не се стои със скръстени ръце. Време е да си направим сладкото от кайсии, като плодовете се почистват и нарязват на кубчета. Кипват се в компанията на мед и захар, готвят се около час на слаб огън и се фиксират с лимонов сок. Следващата стъпка е карамелизираните ядки. За тях на сух тиган се запичат бадеми, поръсват се със захар и се изсипват върху силиконов килим. Охлаждат се и се нарязват.

Отделно се разбива животинска сметана на пяна, а в друг съд - крем сирене с бадемов ликьор, захар, ванилия и инстантно кафе. После двата крема се обединяват и вече можем да сглобим сладкиша.

Блат, крем, кайсии, бадеми, пак блат... и така докато завършим с крем и бадеми за украса. После прибираме в хладилник за 1 час.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 2:30 часа
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта