Слепени бисквити с шоколад и лукчета
Представителни шоколадови бисквитки с глазура.
Необходими продукти:
- 500 г готово тесто за сладки
- 1 / 4 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. натрошен шоколад
- 1 / 4 ч.ч. пълномаслена сметана
- 1 ч.л. ментова есенция
- 1 ч.л. растително масло
- 16 лукчета
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 С.
2. Смесете готовото тесто за сладки с брашното. Разточете го върху леко набрашнена повърхност на лист дебел около ½ см. Изрежете от тестото четен брой кръгчета.
3. Наредете кръгчетата върху тава, покрита с хартия за печене и ги пъхнете във фурната за 8-10 минути или докато се запекат до златисто.
4. Докато сладките ви изстиват, сложете 1 ч.ч. от натрошения шоколад със сметаната и на водна баня и бъркайте докато шоколадът се разтопи. Прибавете ментовата есенция и сложете глазурата в хладилника за 1 час.
5. Когато шоколадовата глазура е вече студена, намажете с нея половината от бисквитките откъм плоската страна. Залепете отгоре с друга бисквитка и притиснете, така че шоколадът да се разпредели равномерно.
6. Сложете всички двойно слепени бисквитки в тавичка, покрита с хартия за печене и ги пъхнете във фризера за 20-30 минути или докато шоколадът се стегне.
7. Отново на водна баня смесете останалата част от натрошения шоколад с олиото и бъркайте докато се разтопи.
8. Натопете горната част от двойно слепените бисквити в шоколада и го разпределете равномерно.
9. Сложете по няколко парченца от натрошените лукчета отгоре и отново пъхнете бисквитките в хладилника, за да се стегне глазурата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ