Регистрация

Слепени бисквити с шоколад и лукчета

Слепени бисквити с шоколад и лукчета
Трудно   |   Порции 5   |   Видяна: 4718

Представителни шоколадови бисквитки с глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г готово тесто за сладки
  • 1 / 4 ч.ч. брашно
  • 2 ч.ч. натрошен шоколад
  • 1 / 4 ч.ч. пълномаслена сметана
  • 1 ч.л. ментова есенция
  • 1 ч.л. растително масло
  • 16 лукчета

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 С.

2. Смесете готовото тесто за сладки с брашното. Разточете го върху леко набрашнена повърхност на лист дебел около ½ см. Изрежете от тестото четен брой кръгчета.

3. Наредете кръгчетата върху тава, покрита с хартия за печене и ги пъхнете във фурната за 8-10 минути или докато се запекат до златисто.

4. Докато сладките ви изстиват, сложете 1 ч.ч. от натрошения шоколад със сметаната и на водна баня и бъркайте докато шоколадът се разтопи. Прибавете ментовата есенция и сложете глазурата в хладилника за 1 час.

5. Когато шоколадовата глазура е вече студена, намажете с нея половината от бисквитките откъм плоската страна. Залепете отгоре с друга бисквитка и притиснете, така че шоколадът да се разпредели равномерно.

6. Сложете всички двойно слепени бисквитки в тавичка, покрита с хартия за печене и ги пъхнете във фризера за 20-30 минути или докато шоколадът се стегне.

7. Отново на водна баня смесете останалата част от натрошения шоколад с олиото и бъркайте докато се разтопи.

8. Натопете горната част от двойно слепените бисквити в шоколада и го разпределете равномерно.

9. Сложете по няколко парченца от натрошените лукчета отгоре и отново пъхнете бисквитките в хладилника, за да се стегне глазурата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай
anonymous25-10-2012
е това е класика...

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта