Сладък салам с шоколад и кокос
Сладко шоколадово руло с плънка от бял шоколад и кокосови стърготини и обвивка от тъмен шоколад с бисквити и масло.
Необходими продукти:
За светлата сърцевина:
- 100 г чаени бисквити
- 65 г бял шоколад (по-удобно е с аеро шоколад, но може и обикновен бял шоколад)
- 60 мл млечна течна готварска сметана (можете да замените с прясно мляко с висока масленост)
- 20 г масло
- 25 г кокосови стръготини
За тъмната обвивка:
- 200 г чаени бисквити
- 180 г тъмен шоколад
- 75 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
- 40 г масло
- 1,5 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Започнете със светлата сърцевина като натрошите белия шоколад в купичка и залеете със сметаната. Пуснете в микровълнова да се разтопи или разтопете на слаб котлон. Когато е готово, разбъркайте, за да се получи шоколадов крем.
2. Докато шоколадът се разтапя, смелете бисквитите на трохи в чопър.
3. Към още топлия шоколадов крем прибавете маслото и разбъркайте. След това добавете бисквитените трохи и кокосовите стърготини. Размешайте докато се получат маслени трохи.
4. Прехвърлете маслените трохи върху лист стреч фолио и оформете парче с приблизителни размери и вид на права наденица. Увийте със стреча на бонбон и приберете във фризера.
5. Продължете с тъмната част по същия начин - разтопете шоколада със сметаната, разбъркайте и добавете масло, а след това размешайте с бисквитените трохи. Работете с шпатула докато се получи гъсто леко ронливо маслено тесто.
6. Прехвърлете го върху по-голямо парче стреч фолио и с набрашнена точилка оформете на правоъгълник. С ръце оформете и краищата, за да е хубав правоъгълник.
7. Извадете бялата част от фризера, сложете я в началото на едната страна на правоъгълника и с помощта на фолиото завийте на руло. След това оформете на бонбон и приберете в хладилник за поне 2 часа.
8. След изваждане развийте фолиото и отъркаляйте сладкия салам в пудра захар. Обтрийте с ръка, за да се получи тънък равномерен пласт.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ