Регистрация

Сладък салам с шоколад и кокос

Сладък салам с шоколад и кокос
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 605

Сладко шоколадово руло с плънка от бял шоколад и кокосови стърготини и обвивка от тъмен шоколад с бисквити и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За светлата сърцевина:

  • 100 г чаени бисквити
  • 65 г бял шоколад (по-удобно е с аеро шоколад, но може и обикновен бял шоколад)
  • 60 мл млечна течна готварска сметана (можете да замените с прясно мляко с висока масленост)
  • 20 г масло
  • 25 г кокосови стръготини

За тъмната обвивка:

  • 200 г чаени бисквити
  • 180 г тъмен шоколад
  • 75 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
  • 40 г масло
  • 1,5 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Започнете със светлата сърцевина като натрошите белия шоколад в купичка и залеете със сметаната. Пуснете в микровълнова да се разтопи или разтопете на слаб котлон. Когато е готово, разбъркайте, за да се получи шоколадов крем.

2. Докато шоколадът се разтапя, смелете бисквитите на трохи в чопър.

3. Към още топлия шоколадов крем прибавете маслото и разбъркайте. След това добавете бисквитените трохи и кокосовите стърготини. Размешайте докато се получат маслени трохи.

4. Прехвърлете маслените трохи върху лист стреч фолио и оформете парче с приблизителни размери и вид на права наденица. Увийте със стреча на бонбон и приберете във фризера.

5. Продължете с тъмната част по същия начин - разтопете шоколада със сметаната, разбъркайте и добавете масло, а след това размешайте с бисквитените трохи. Работете с шпатула докато се получи гъсто леко ронливо маслено тесто.

6. Прехвърлете го върху по-голямо парче стреч фолио и с набрашнена точилка оформете на правоъгълник. С ръце оформете и краищата, за да е хубав правоъгълник.

7. Извадете бялата част от фризера, сложете я в началото на едната страна на правоъгълника и с помощта на фолиото завийте на руло. След това оформете на бонбон и приберете в хладилник за поне 2 часа.

8. След изваждане развийте фолиото и отъркаляйте сладкия салам в пудра захар. Обтрийте с ръка, за да се получи тънък равномерен пласт.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта