Регистрация

Сладък салам с мед и орехи



Сладък салам с мед и орехи
Лесно   |   Порции 1 салам   |   Видяна: 1666

Сладък салам с шоколад, бисквити, ядки, мед и мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тримата готвачковци отново се захващат със сладкиши, които са подходящи и за малки деца и ни показват вкусна рецепта за шоколадови бомбички или салам с шоколад, където обаче добавяме за здравосовност вместо захар - мед и слагаме орехи, които помагат за развитието на попиващия детски мозък.

Татко готвачко стопля мляко, в което разтваря масло и начупен тъмен шоколад. Какаото е полезно за децата, стига да си намерите качествено, затова ако готвите рецептата си за мъниците в семейството, си заслужава да се похарчите повечко за стойностен какаов шоколад и хубаво немско масло. И докато течните съставки се разтварят до хомогенност, малките готвачковци начупват бисквити и ги смесват с натрошени на ситно или смлени орехови ядки. После течните съставки заливат бисквитите с ядки, за да се получи вкусната смес. Ако желаете бисквитите да се усещат по-отчетливо, част от тях можете да натрошите с ръка на едро, съветва главния готвач в мъжката компания.

Накрая сместа се увива в стреч фолио (или поне това, което е останало неизядено от нея) и настъпва най-трудната част в тази лесна рецепта - да се изчака 1:30 часа да се стегне шоколадовата бомбичка.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта