Регистрация

Сладолед с кафе и шоколад

Сладолед с кафе и шоколад
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2063

Леден десерт с шоколадови късчета, мляко, ванилия и капучино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/3 ч.ч. захар
  • 1 с.л. какао на прах
  • 2 с.л. разтворимо кафе на гранули
  • 2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • 1 1/2 ч.л. ванилия
  • 56 г горчиво-сладък шоколад (фино нарязан)

Начин на приготвяне:

1. Напълнете голяма купа с ледено-студена вода.

2. Разбъркайте 1/4 от млякото с царевичното нишесте в чаша и оставете да престои докато разбивате захарта, какаото и останалото мляко в тенджерка на умерен огън. Оставете да заври, като не спирате да разбърквате и добавете кафето.

3. Добавете разтвореното царевично нишесте в тенджерата и оставете отново да заври. Веднага свалете от огъня.

4. Разбъркайте сместа и добавете ванилията и половината шоколад, без да спирате да бъркате.

5. Сложете тенджерата в купата със студена вода и разбийте енергично крема. Сложете в контейнер и в хладилника за цяла нощ.

6. На следващия ден сложете в машината за сладолед според инструкциите. Добавете останалия шоколад около 5 мин. преди сместа да се е втвърдила.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта