Регистрация

Сладки талиатели със смокиня

Сладки талиатели със смокиня
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 4120

Паста с лук, гъби и смокини.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 порции талиатели
  • 1 глава червен лук, фино нарязан на филийки
  • 200 г гъби, нарязани на филийки
  • 100 г сирене фета или моцарела
  • 8 смокини, нарязани на хапки
  • 1 с.л. захар
  • зехтин Еxtra virgin
  • зехтин за готвене
  • песто
  • балсамов оцет
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Сложете малко сол и зехтин в тенджерка с кипяща вода и прибавете пастата.

2. В тиганче сложете зехтин и карамелизирайте лука на слаб огън. Прибавете малка щипка захар, когато лукът омекне, разбъркайте хубаво, така че захарта да се разтопи и прибавете нарязаните на филийки гъби. Щом омекнат, свалете тигана от огъня.

3. Когато пастата се свари, я отцедете бързо и я върнете в топлата тенджера. Прибавете щедро количество песто, малко зехтин Еxtra virgin, балсамов оцет и овкусете всичко със сол и пипер. Разбъркайте хубаво и прибавете гъбите, лука и смокините. Трябва да направите това докато пастата е още гореща, за да могат да омекнат смокините. Добра идея е и да ги оставите на стайна температура преди готвенето.

4. Поднесете всичко в затоплена чиния, поръсено със сирене фета, също на стайна температура.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 5 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта