Регистрация

Сладки спагети с шоколад и ягоди



Сладки спагети с шоколад и ягоди
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1808

Шоколадово тесто за паста с шоколад и плодове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.03.2018

Спагети за десерт или паста за десерт правят Лора и Стоян, като замесват тесто за паста с шоколад, а след това поднасят шоколадови талятели, гарнирани с подсладено маскарпоне, мариновани в бренди ягоди и карамелизирани лешници. Така тестеното италианско основно се превръща в модерен сладкиш. За да си го сготвите ще ви трябва обаче машинка за паста или пък да си намерите готова паста с шоколад.

Черен шоколад се разтапя на водна баня, охлажда се и се смесва с разбити яйца и жълтък. В дуга купа се смесват брашно 00 с пудра захар и щипка сол. Шоколадовата течност се изсипва при сухите съставки и се замесва твърдо тесто. Разделя се на 4 парчета и се оставя да почине за 30 минути в хладилник, като се увива в прозрачно фолио.

През това време си правим крема от разбито маскарпоне с ванилова захар и пудра захар. Ягодите нарязваме на кръгчета, посипваме със захар и заливаме с бренди. Оставяме ги да се мариноват. Запичаме на сух тиган лешници и ги обелваме и натрошаваме. Карамелизираме в друг съд кристална захар, изсипваме в нея лешниците и след това прехвърляме сместа върху силиконов килим. Щом се охлади и стегне, нарязваме.

С машинката за паста от тестото си разточваме и режем талятели или друг вид паста по избор. Сваряваме ги до степен ал денте в голямо количество вода и после сглабяме сладкиша. На дъното на индивидуални чинии разпределяме маскарпоне крема. Отгоре слагаме от талятелите, след това редим мариновани ягоди, поръсваме с крокан и на финала вместо пармезан рендосваме бял шоколад. Изглежда щуро и естетично.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта