Регистрация

Сладкиш Шварцвалд кирш с черешов дъх



Сладкиш Шварцвалд кирш с черешов дъх
Средно   |   Порции 10-15   |   Видяна: 2235

Чийзкейк с череши от компот, бренди и черешов топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.07.2017

Това е леко променена рецепта за австрийски десерт, познат под името Шварцвалд кирш. Той е родственик на любимата на поколения торта Шварцвалд, като се прави със сходни продукти. Основен за използването е ликьорът кирш, който се прави от череши и предимно от техните костилки. Затова 24%-овата напитка има тъмен цвят и автентичен бадемов дъх, смесен с плодов нюанс. Лора и Стоян се сещат как могат да заменят кирша с нещо подобно. Така в кухнята влиза буркан компот от череши, който се разделя на плодове и вода. Плодовете се накисват в бренди, като по желание можете да извадите костилките им, за да не застрашавате зъбите на онези, които ще хапват десерта.

За основа на чийзкейка се смилат шоколадови бисквити, които се смесват с разтопено масло, разстилат се в тавичка и се запичат за 10 минути на фурна. Следва белия пласт от традиционното за чийзкейкове крема сирене, което тук се смесва със сметана, накиснатите и извадени от алкохола плодове, ванилия, лимонов сок и малко желатин за запазване на текстурата. Блатът се покрива с крема и влиза в хладилника да стегне.

За да няма фира в кухнята, водещите предлагат да си направим сос за заливане от сока на компота, останалото след накисването на черешите бренди, захар и царевично нишесте. Заливката се кипва и се бърка до сгъстяване, а накрая се исипва топла върху студения сладкиш. Готово - имате професионален домашен чийзкейк.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта