Регистрация

Сладкиш с ябълки и сметана

Сладкиш с ябълки и сметана
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2829

Ябълков пай с коричка от карамелеизирана канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 ябълки
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 150 г захар
  • 1 ч.ч. от любимия плодов или ванилов йогурт
  • 150 г масло
  • 1 яйце
  • пакет бакпулвер

За заливката:

  • 200 мл сладкарска сметана
  • 2 яйца
  • 200 г захар
  • 2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

1. Започваме с тестото като разбиваме яйцето със захарта. След това добавяме йогурта, размекнатото на стайна температура масло, бакпулвера и накрая постепенно и брашното. Най-добре работете с миксер. Трябва да се получи еднородна смес.

2. Намаслете тавичка по дъното и стените, след това набрашнете или поръсете с галета. Изсипете вътре готовото тесто.

3. Ябълките измийте, почистете от сърцевината и по желание от кората и нарежете на тънки полумесеци. Наредете ги плътно по повърхността на сладкиша.

4. Разделете яйцата за заливката на жълтъци и белтъци. Белтъците разбийте на пяна със 100 г захар.

5. Разбийте сметаната с останалите 100 г захар на пяна, добавете жълтъците и брашното. Чак след като ги разбиете заедно, вкарайте и белтъчната пяна и вече бъркайте на ръка докато се смеси със сметаната.

6. Изсипете сместа върху ябълките и внимателно заравнете. Дори и да стане на вълнички, пак ще е красиво. Поръсете с канела и захар най-отгоре и сложете кейка да се пече в предварително загрята а 200 градуса фурна за 40-45 минути или докато не прецените, че е готов.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
5
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта