Регистрация

Сладкиш с шоколад и ликьор

Сладкиш с шоколад и ликьор
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 910

Шоколадов кейк без брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 500 г млечен шоколад
  • 2 с.л. ликьор с вкус на кафе (или кафе есенция)
  • 250 г бита сметана (вземете си течна сладкарска сметана и я разбийте според инструкцийте на опаковката)
  • 100-150 г смлени бадеми
  • пудра захар
  • масло за намазняване на формичката

Начин на приготвяне:

1. В дълбока купа с помощта на миксер разбийте яйцата с ликьора (есенцията), добавете разтопения на водна баня шоколад, битата сметана и смлените бадеми. Разбърквайте до хомогенна смес.

2. Намазнете с масло формичка за кекс и пресипете сместа вътре. Печете за един час в средата на фурна с вентилатор, загрята на 150 градуса.

3. Щом извадите от фурната, оставете настрани да изстине с все формичката. След това приберете в хладилник за минимум 12 часа. Сега вече можете да отделите тортата от формата, без да я натрошите. За финал преместете в подходящ съд и поръсете с пудра захар. 

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 12 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта