Регистрация

Сладкиш с моркови и бял шоколад



Сладкиш с моркови и бял шоколад
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 1159

Сладък пай с бял шоколад и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пай от маслено тесто с плънка от бял шоколад, заквасена сметана, моркови и орехи прави Ути Бъчваров, като приготвя вкусни шоколадови тарталети, които могат да бъдат оформени и като по-голям сладкиш. Рецептата е пипкава и изисква час време в кухнята, но финалният резултат е модерен, вкусен и радващ окото десерт.

Първо се прави тестото като в купа се пресява брашно и се смесва с пудра захар и джинджифил. Прехвърля се в чопър и се добавя студено масло. Смила се до получаването на трохи, а после едно по едно се добавят три яйца. От получената смес се оформя твърдо маслено тесто, увива се в стреч фолио и се прибира в хладилник за 1-2 часа. През това време морковите се режат на кубчета, овкусяват се с ванилия, смесват се с масло и се пускат да се карамелизират на слаба фурна. Сега готвещият може да си почине.

Тестото се разточва на тънка кора, прехвърля се в намаслена тавичка, като се оформят бордове и се покрива с хартия за печене. Върху нея се сипва морса сол, боб или се поставят тежести за печене. Влиза на слаба фурна, където са и морковите и се готви за 15-тина минути. Кремът се прави като отново в купата на блендера се добавят морковите, едно яйце и един жълтък, кафява захар и нарязан на парченца бял шоколад. Смила се и се залива със заквасена сметана. Смила се отново и се превръща в крем.

Той се изсипва в запечения блат, украсява се с орехи и се връща във фурната за 25 минути. Чак след това настава дългоочакваното време за ядене.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта