Регистрация

Сладкиш Наоми с шоколад, карамел и ядки



Сладкиш Наоми с шоколад, карамел и ядки
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2512

Домашна шоколадова торта с брауни блат и карамелен топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна тортичка се заформя в кухнята на Иван Звездев, но за съжаление тези, които не са гледали цялото видео, могат да разберат как се приготвя, без да се порадват на крайния ефект на сладкиша. Описанието е стъпка по стъпка, а видеото помага за още по-лесната направа, защото чрез кадрите човек разбира какви резултати да си постави за цели.

Първо се прави шоколадова заливка като се кипват сметана и захар на слаб огън, а след това към тях се прибавя шоколадов кувертюр и масло. Оставяме шоколадовия крем да се охлади, а през това време си правим карамела като на водна баня карамелизираме захар и добавяме още сметана и масло. Готови сме с глезотийките по сладкиша. Сега преминаваме към по-сериозната част - основата.

Пандишпановия блат, който служи хем за основа, хем за украса се прави от един главен продукт с два компонента - кокоши яйца, разделени на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците със захар - на пяна. После двата крема се смесват заедно. А към тях се добавя брашно и какао на прах. Следва и разтопен шоколад. Всичко се изсипва в тава, застлана с хартия за печене и се готви в педварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути. След охлаждане се вади от съда и хратията и се разполовява по ширина (една трудоемка и сложна дейност). Едната част се нарязва на сладки шоколадови крутони.

Следва да намажем целия блат с шоколадовия крем със сметана, да поръсим с крутоните, да нахвърляме орехи или други ядки по избор и да полеем с карамела. Тортата е готова - непретенциозна, но с красота и лукс.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 150
  2. Скат
  3. 40
  4. Спанак
  5. 30
  6. 180
  7. сладки
  8. 18
  9. 50
  10. 200

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта