Регистрация

Сладкиш Наоми с шоколад, карамел и ядки



Сладкиш Наоми с шоколад, карамел и ядки
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2163

Домашна шоколадова торта с брауни блат и карамелен топинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна тортичка се заформя в кухнята на Иван Звездев, но за съжаление тези, които не са гледали цялото видео, могат да разберат как се приготвя, без да се порадват на крайния ефект на сладкиша. Описанието е стъпка по стъпка, а видеото помага за още по-лесната направа, защото чрез кадрите човек разбира какви резултати да си постави за цели.

Първо се прави шоколадова заливка като се кипват сметана и захар на слаб огън, а след това към тях се прибавя шоколадов кувертюр и масло. Оставяме шоколадовия крем да се охлади, а през това време си правим карамела като на водна баня карамелизираме захар и добавяме още сметана и масло. Готови сме с глезотийките по сладкиша. Сега преминаваме към по-сериозната част - основата.

Пандишпановия блат, който служи хем за основа, хем за украса се прави от един главен продукт с два компонента - кокоши яйца, разделени на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на сняг, а жълтъците със захар - на пяна. После двата крема се смесват заедно. А към тях се добавя брашно и какао на прах. Следва и разтопен шоколад. Всичко се изсипва в тава, застлана с хартия за печене и се готви в педварително загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути. След охлаждане се вади от съда и хратията и се разполовява по ширина (една трудоемка и сложна дейност). Едната част се нарязва на сладки шоколадови крутони.

Следва да намажем целия блат с шоколадовия крем със сметана, да поръсим с крутоните, да нахвърляме орехи или други ядки по избор и да полеем с карамела. Тортата е готова - непретенциозна, но с красота и лукс.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта