Регистрация

Славянски гювеч с пилешко месо

Славянски гювеч с пилешко месо
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 18460

Пилешка манджа с ориз, чушки, моркови и патладжан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко месо - за предпочитане бяло
  • 1 ч.ч. ориз басмати или бланширан
  • 2 големи глави лук
  • 7-8 чушки сиврия или други
  • 100 г глава на целина, плюс две клонки от зелената част
  • 1 средно голям патладжан
  • 2 моркова
  • 2 домата пресни или една чаша от консерва
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. джинджифил
  • 7-8 с.л. олио
  • зеленчуков бульон (кубче), пикантина или друга универсална подправка по ваш избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете патладжана на парчета и го осолете, нека престои 30 минути, а после го измийте и изстискайте. Така ще отстраните горчивия му вкус.

2. В тенджера сгорещявате олиото. Запържвате в него месото, което предварително сте нарязали на дребни хапки, както и всички зеленчуци, без доматите и листата целина. Задушавате за около 10 мин.

3. Прехвърляте сместа в тавичка и добавяте 1 ч.ч. ориз и 3 ч.ч. вода. На този етап може да осолите, като използвате зеленчуков бульон или пикантина. Добавете и подправките.

4. Печете на 200 градуса за около 40 мин. След това добавете обелените домати и печете още 20 мин.

5. След като извадите ястието от фурната, го поръсете със ситно нарязаните листа целина.

 Насладете се на апетитна гозба с роден вкус и аромат. Добър апетит!

                                                   Славянски гювеч с пилешко месо

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
8
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта