Регистрация

Скумрия в пергамент с чесън и магданоз

Скумрия в пергамент с чесън и магданоз
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 118

Печена скумрия с масло и чеснова плънка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 добре почистени скумрии
  • 25 г масло
  • 1/4 връзка магданоз
  • сол
  • 4 скилидки чесън
  • 1 лимон
  • хартиено фолио или пергамент за печене

Начин на приготвяне:

1. Рибите обтрийте вътрешно и външно със сол.

2. Чесъна намачайте на паста със сол, добавете в хаванчето и наситнените листенца магданоз и счукайте пак, за да се получи нееднородна ароматна паста. С нея намажете в коремите на рибите.

3. С маслото намажете 4 листа пергамент и сложете скумрията върху тях. Ако е останало от маслото, разпределете върху рибите. Завийте добре на индивидуални вързопчета и подредете в тавичка.

4. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

5. Поднесете с резени лимон и гарнитура по желание. Отделилата се при печенето мазнина покапете върху рибата или гарнитурата.

 

Скумрия в хартия

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта