Скариди с индийски подправки
Скариди с кокос и подправки.
Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън, нарязани на дребно
- 1 чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на дребно
- 8 стръка зелен лук, нарязани на дребно
- сокът и кората на един голям лайм
- ½ ч.ч. листа от кориандър, нарязани
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. смлян черен пипер
- 1 ч.л. подправка “Гарам Масала” (Можете да приготвите подправката и сами, като запечете 1 с.л. кардамон, 1 с.л. зърна черен пипер, 1 ч.л. семена от кимион, 1 ч.л. карамфил и 1 ч.л. семена от кориандър. След това сложете подправките в блендер и добавете към тях 2 счукани пръчици канела и 1 настъргано индийско орехче и ги смелете.)
- 1 ч.л. кимион
- ½ ч.л. червен лют пипер кайен
- 1 ч.л. кафява захар
- ¾ ч.ч. кокосово мляко
- 750 г големи скариди, обелени
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 230°C.
2. Смесете всички подправки и ги оставете настрана за по-късно.
3. Сложете в кухненски робот първите пет продукта в списъка. Добавете подправките, захарта и кокосовото мляко. Разбийте ги, докато получите смес на малки буци.
4. Сложете 4 големи квадрата алуминиево фолио (30 см. х 30 см.) на масата.
5. Разпределете скаридите и подправките върху четирите листа фолио, увийте ги и запечатайте краищата на всеки пакет.
6. Подредете пакетите върху тава и ги сложете във фурната за около 10-15 мин., докато скаридите станат розови.
7. Сервирайте със задушен ориз Басмати и зелен грах.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ