Регистрация

Сиропирани палачинки с рикота



Сиропирани палачинки с рикота
Средно   |   Порции 8-10 малки палачинки   |   Видяна: 1247

Арабски палачинки без яйца с плънка от подсладено сирене и заливка от захарен сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.03.2017

Готвим арабска палачинка, която представлява кръгло и поресто тестено изделие с мляко и мая, но без яйца. Десетина такива, ароматизирани на ванилия, изпичаме задължително само от едната страна и се захващаме със сиропа за десерта, който трябва да се охлади, преди да залеем с него палачинките. Това е обикновения захарен сироп за турски сладкиши, който се прави от разтворена във вряла вода захар и лимонов сок.

Следва да си направим сиренена плънка за палачинки. Но не си мислете, че тя е солена. Сирене рикота, което има кадифен сметанов вкус, разбиваме със захар и семена черен сусам. Отделно си правим и смес от яроматни ядки като начукваме на парчета равни количества печен шамфъстък и печени бадеми. Тях смесваме със запечени на сух тиган кокосови стърготини и добавяме канела и индийско орехче.

Следва да сглобим палачинките, като напълним малките тестени плоски сладки хлебчета първо с крем, след това ги завием във формата на цветове кала и после потапяме отворената част в арматните ядки. Подреждаме в чиния като слънце (вижте как точно се прави във видеото) и заливаме с вече охладения сироп. Ето ви идея за семейна закуска или странна арабска палачинкова торта.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта