Регистрация

Сингапурска кисела супа с патешко

Сингапурска кисела супа с патешко
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3314

Вряло патенце с прасенце.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 л патешки бульон
  • 4 бр. патешки гърди или бутчета (или 4 порции патешко месо)
  • 200 г свински кости за супа
  • 3 домата, нарязани на четвъртинки
  • 2 големи червени чилита, едро нарязани
  • зеленчуци от корейска туршия
  • кисели сливи
  • 2 парчета от по 5 см джинджифил, обелен и счукан
  • сол и пипер
  • соев сос
  • 2 с.л. оризово вино

Начин на приготвяне:

1. Сложете патешкия бульон да заври в голяма тенджера. Добавете виното, свинските кости, киселите сливи, джинджифила и солените зеленчуци. Оставете всичко да къкри 30 мин., така че да се обединят ароматите от всички продукти. Ако използвате патешки бутчета, сложете и тях на този етап.

2. Добавете чилитата и доматите и оставете да къкри за още 15 мин.

3. Ако използвате патешки гърди, сложете ги с кожата надолу в сух тиган и изпечете на силен огън за около 5 мин., за да излезе част от мазнината. Сложете ги в супата и намалете котлона. Варете още около 10 мин.

4. Овкусете със сол, пипер и соев сос.

5. Поднесете.

* Ако нямате готов патешки бульон, може просто да оставите 1 цяла патица да се свари заедно със свинските кости и киселите сливи във вода. За да не бъде прекалено солена и зелена на цвят супата, можете да накиснете предварително зеленчуците от туршията за няколко часа и да ги добавите без водата, в която са се киснали. Също така може да използвате и патешки кости за бульона, ако разполагате с такива.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта