Регистрация

Сгряваща супа с лук, вино и коняк



Сгряваща супа с лук, вино и коняк
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 724

Френска лучена супа за студените дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Супа за зимата - така най-точно може да бъде определена традиционната френска супа с лук и бяло вино, която се сервира гореща, с препечен хляб и кашкавалена коричка, за да атакува всички зарази, опитващи да си пробият път в тялото. Как да си я приготвите - показват в клипа на канала Всегда Вкусно, а как да си я хапнете - с апетит и бързико, че да предизвика традиционното изпотяване и усещане за топлина и пречистване.

Голямо количество лук се реже на полумесеци и се готви на слаб огън в разтопено масло с олио за половин час. През това време лукът изкарва наяве естествената си карамелизация и придобива мек, сладникав вкус. Залива се с бяло вино, оставя се да покъкри 2-3 минути и се добавя лъжица брашно за сгъстяване на соса, който ще се образува след заливането със зеленчуков бульон. В бульона се пускат и подправки - розмарин, мента, дафинов лист, овкусява се със сол и пипер и се оставя под капак да поври за 20 минути на слаб към умерен огън.

На финалната права от готвенето се препича хляб и се обтрива със скилидки чесън, за да попие специфичния аромат. Следва да се почерпи супата с един малък коняк, а после да се разпредели в индивидуални термоустойчиви купички. Покрива се с ароматния препечен хляб, поръсва се с рендосан кашкавал и се запича в максимално загрята фурна за 2 минути. Остава просто да сервирате и да се насладите. Точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта