Свинско с топено сирене и гъби
Средно | Порции 6
| Видяна: 6136
Свинско с ароматни подправки и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1200 г свинска плешка
- 6 малки глави лук
- 6 моркова
- 6 червени сладки чушки
- 24 малки картофа
- 600 г гъби по избор
- 400 мл свински или пилешки бульон
- топено или пушено сирене
- целина
- чубрица (много ситна)
- риган
- олио
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на парчета и го задушете до полуготовност в тенджера под налягане, без да слагате капак.
2. Добавете целите картофи, чушките, нарязани на дълги ленти, морковите – на кръгчета, цели, но обелени, главите лук, целината и сиренето на големи парчета.
3. Изсипете бульона и затворете тенджерата под налягане с капака и оставете да къкри на слаб огън около 35 мин.
Най-важните съставки
гъби, картофи, лук, моркови, олио, пилешки бульон, пушено сирене, риган, свинска плешка, Свинско, сол, топено сирене, целина, чубрица
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ