Регистрация

Свинско с прясно зеле

Свинско с прясно зеле
Средно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 55544

Българска класика - яхния в тенджера с прясно зеле и свинско. 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинска плешка
  • 1 средно голяма зелка
  • 200 г пресни домати или консерва домати
  • дафинов лист
  • олио
  • червен пипер
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете зелето в тава и го намачкайте с малко сол.

2. Сложете малко олио на дъното на тенджерата и изсипете половината намачкано зеле.

3. Върху него подредете нарязаното на парчета свинско месо.

4. Върху месото сложете няколко зърна черен пипер и няколко дафинови листа.

5. Върху месото изсипете и останалата половина от нарязаното зеле.

6. Така напълнената тенджера поставете на котлона да заври.

7. В момента в който заври, добавете настъргани пресни домати или домати от консерва.

8. Оставете ястието да къкри на умерен огън около 1 час. Чак тогава разбъркайте всички продукти и го оставете с отворен капак, за да изври излишната течност - ако има такава.

9 . След около час и половина манджата е готова. По желание може да добавите червен пипер и сол на вкус.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
20
4 мн. добре
8
3 става
2
2 едвам
0
1 трагедия
5
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта