Регистрация

Свинско с лавандула и лук

Свинско с лавандула и лук
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3319

Свински котлет с бяло вино и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 - 3 свински котлета
  • прясна или сушена лавандула
  • универсално брашно
  • морска сол
  • прясно смлян пипер
  • 2 - 3 средни глави бял лук
  • бяло вино
  • захар

Начин на приготвяне:

1. Смесете няколко с.л. брашно, сол, пипер (на вкус) и щедро количество накъсана лавандула в плитка купа.

2. Овкусете хубаво месото с брашнената смес, покрийте и заделете за няколко минути. През това време нарежете лука на филийки.

3. Добавете малко масло или зехтин в тиган и изпържете котлетите до покафеняване от двете страни.

4. Увеличете огъня до максимална степен и деглазирайте тигана с бялото вино. Добавете лука.

5. Поръсете с малко захар, още масло, няколко капки вино и оставете да се редуцира до златисто-кафяво. Може да добавите още лавандула, сол или пипер на вкус. Ако е необходимо, поръсете с още брашно, за да се сгъсти сосът.

6. Поднесете котлетите, покрити с лучения сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта