Регистрация

Свинско с гъби, сметана и картофи

Свинско с гъби, сметана и картофи
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4758

Свински хапки в сос от сметана, гъби, майонеза и похлупаче от запечени картофи с млечна заливка и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г сочно свинско месо
  • сол и пипер на вкус
  • 1 голяма глава лук
  • 2 малки опаковки (общо 200 мл) майонеза
  • 400 г гъби - всякакви каквито ви попаднат
  • 350 мл квасена сметана
  • пресни подправки - копър, магданоз, босилек
  • 100-150 г настърган кашкавал
  • 600 г леко сварени и обелени картофи

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското месо на парчета, посолете го и опипрете, нарежете лука на полумесеци, добавете едната опаковка майонеза и омешайте всичко заедно.

2. Нарежете гъбите на много малки парченца и ги запържете в част от сметаната. Нарежете билките на ситно, а след това смесете месото със зеленината и изсипете сметановата запръжка отгоре. Поръсете с настърган кашкавал.

3. Леко сварените картофи обелете и нарежете на кръгчета и ги наредете върху сметановото месо. Можете да сложите повечко картофи, ако не искате ястието да е прекалено мазно.

4. Вземете около 150 мл сметана, смесете я със 100 мл майонеза, разбийте хубаво и залейте картофите. Печете в предварително загрята фурна за 40-тина минути или до готовност на месото и картофите. Проверете степента на изпичане преди да извадите.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта